Wij zijn bureau back-up

Wat is Bureau Back-Up?

Bureau Back-Up is een stichting die opkomt voor mensen die problemen hebben en in armoede leven, en daardoor vastlopen in het leven.  Financiële problemen hebben een enorme impact op het leven van mensen. Zowel fysiek, als mentaal, als sociaal gaan mensen steeds verder achteruit als ze niet snel de juiste hulp krijgen. Bureau Back-Up probeert daar een steentje in bij te dragen door als Back-Up te fungeren zodat mensen zich gesteund voelen.

Wat doet Bureau Back-Up?

Wie bieden zowel mentale als praktische hulp. Ons doel is ervoor te zorgen dat mensen op hun eigen benen kunnen blijven staan, en sterker worden. We ondersteunen dus mentaal, we delen boodschappenpakketten uit, vullen week budgetten aan als er een tekort is, bieden eerste hulp bij directe problemen en zoeken oplossingen voor langdurige problemen, we slaan gebruikte meubels op om te kunnen weggeven,  geven een extraatje aan een arm gezin om iets leuks te kunnen doen, enzovoorts. Alles is mogelijk afhankelijk van de hoeveelheid steun

Voor wie is Bureau Back-Up er?

In de basis zijn wij er natuurlijk voor iedereen die hulp nodig heeft. Maar onze prioriteit ligt bij mensen die geen geld hebben en in armoede leven. Zonder geld ben je volledig toegewezen op dat wat gratis beschikbaar is. Maar dat betekent dat je heel goed moet zoeken wil je daadwerkelijk ergens mee geholpen worden, want voor de meeste hulpinstanties ben je gewoon een klant, en klanten zorgen ervoor dat zij kunnen bestaan. Zij bestaan niet perse voor jou, jouw problemen zorgen ervoor dat zij kunnen bestaan.

Hoe kan je ons helpen?

Je kan ons helpen door ons te steunen met een klein bedrag per maand. Vanaf 5 euro per maand kun je back-up worden, maar je kunt ons ook eenmalig steunen. Alles is welkom. Helaas leven we in een wereld waar je geld nodig hebt om dingen te kunnen realiseren. Met jouw steun kunnen wij doen waar we goed in zijn, mensen helpen met directe hulp, en het bewustzijn vergroten.