Wij zijn bureau back-up

Wat is Bureau Back-Up?  


Bureau Back-Up is een stichting die opkomt voor mensen die problemen hebben, en vastlopen bij het reguliere aanbod van hulpinstanties. De meeste hulpinstanties worden gefinancierd vanuit de overheid, en zijn dus niet onafhankelijk. Procedures en protocollen volgen zijn belangrijker geworden dan menselijkheid. En wij vinden dat menselijkheid ten alle tijden belangrijker is dan wat dan ook. 

 

Voor wie is Bureau Back-Up er? 

 

In de basis zijn wij er natuurlijk voor iedereen die hulp nodig heeft. Maar onze prioriteit ligt bij mensen die geen geld hebben en in armoede leven. Zonder geld ben je volledig toegewezen op dat wat gratis beschikbaar is. Maar dat betekent dat je heel goed moet zoeken wil je daadwerkelijk ergens mee geholpen worden, want voor de meeste hulpinstanties ben je gewoon een klant, en klanten zorgen ervoor dat zij kunnen bestaan. Zij bestaan niet perse voor jou, jouw problemen zorgen ervoor dat zij kunnen bestaan. 

 

 

Wat doet Bureau Back-Up? 

 

Uit ervaring weten wij dat het probleem wat op de voorgrond speelt, vaak niet het échte probleem is. Stel dat jij je met je schulden meldt bij de schuldhulpverlening, dan zal die hulpverlening logischerwijs specifiek gericht zijn op het oplossen van de schulden. Hoe de schulden ontstaan zijn is voor de instantie niet van belang, zij gaan alleen over het stabiliseren en ‘oplossen’. We hebben het dan over symptoombestrijding. De oorzaak ligt vaak zoveel dieper. Als je daar niet naar graaft, om dat in kaart te brengen, dan wordt het échte probleem niet opgelost. Wij gaan eerst graven, omdat wij het probleem willen óplossen, in plaats van het te verleggen. Zo help je iemand écht. Vanuit de kern. 

 

 

Wat doen we nog meer?  

 

Wij hebben ontzettend veel plannen en ideeën, want uiteindelijk gaat het erom dat we het bewustzijn van de mensen verruimen. Er zijn zo ontzettend veel mensen in ons land die dagelijks een keihard strijd voeren die door veel mensen niet wordt gezien, en zelfs wordt genegeerd, en wij willen daar wat aan doen. Die mensen worden kapot gemaakt, geestelijk en lichamelijk.  De verhalen die wij te horen krijgen van mensen die strijden tegen bureaucratie en het onrecht wat hen aangedaan wordt vanuit de bestuurlijke hoek, zijn bizar te noemen. Vele mensen hebben daar geen weet van, daar gaan wij een einde aan maken. Wat wij kunnen openbaren, gaan wij openbaren. En wij gaan ook de namen noemen van de schuldigen. Want als er één ding is wat als de sodemieter moet stoppen in dit land, dan is dat het laffe verschuilen achter een functie wat mensen doen, want een functie voert geen handelingen uit, een mens voert die handelingen uit. 

 

 

Hoe kan je ons helpen? 

 

Je kan ons helpen door ons te steunen met een klein bedrag per maand. Vanaf 5 euro per maand kun je back-up worden, maar je kunt ons ook eenmalig steunen. Alles is welkom. Helaas leven we in een wereld waar je geld nodig hebt om dingen te kunnen realiseren. Met jouw steun kunnen wij doen waar we goed in zijn, mensen helpen, en het bewustzijn vergroten. Niet iedereen is geschikt om de hele dag met problemen van een ander bezig te zijn, en onrecht bloot te leggen, wij wel. Dus moeten wij dit doen, want wie doet het anders? Help ons zodat wij dit kunnen doen.