#7 Velen handen maken licht werk

Dankzij de managing kwaliteiten van een van onze Back-Up’s hebben wij voor een peuleschil een hele inboedel kunnen vervangen in een uurtje. Het nieuwe tweedehands meubilair werd netjes gebracht, het oude werd door vrijwilliger direct opgehaald en afgevoerd. Het enige wat wij nog hoefden te doen was waar we goed in zijn: sjouwen.

Voor mensen met een minimaal inkomen, die met een klein beetje geld per week amper hun boodschappen bij elkaar kunnen sprokkelen, is het regelen en organiseren van hulp een extra lastige opgave. Ze zijn afhankelijk van hun omgeving en helaas zien wij heel vaak dat hoe langer mensen in armoede leven, hoe kleiner hun netwerk wordt. In dit geval was het door omstandigheden zowel praktisch als mentaal hard nodig dat de spullen vervangen werden voor iets anders.

Zoals eerder gezegd, door een knap staaltje managing heeft dit een handjevol mensen maar heel weinig tijd gekost. Door een fractie van je tijd te investeren in de hulp aan een ander mens, heb je uiteindelijk alleen maar winnaars. Het geeft enorm veel positieve energie om iets wat een onmogelijke opgave leek voor één mens, te kunnen realiseren met een aantal mensen. Mensen die elkaar niet direct kennen, maar allemaal hetzelfde doel hadden: bijdragen aan een beetje geluk voor een naaste.

In een paar weken tijd hebben we iemand mentaal enorm zien groeien, door een paar kleine dingen te doen. Voor ons kleine dingen, voor degene in kwestie onmogelijke opgaves. Wij zijn dankbaar dat we dit hebben kunnen doen en het maakt ons alleen maar vastberadener om nog veel meer mensen een beetje geluk in het leven terug te brengen. Uiteindelijk hebben wij daar met z’n allen wat aan. Waar tevredenheid, geluk en positiviteit heerst, is geen plek voor haat en negativiteit. Laten we dus vooral het goede voeden met z’n allen.

Share:

More Posts

Kijk een beetje om je heen

Kleine dingen kunnen grote effecten hebben. Als je ze maar ziet. Iedereen die ons tot nu toe gesteund heeft danken wij hartelijk. En we gaan

December feestmaand?

December is niet voor iedereen een feestmaand. Jij kunt ons helpen om toch een lichtpuntje te zijn voor iemand deze maand.

Conditionering

Waarom slaat een Shaolin monnik eindeloos lang met zijn arm op een bosje bij elkaar gebonden bamboe? Keer op keer, hard op dezelfde plek. Waarom