Mental Back-Up #1

Laat me dit even uitleggen, want een zoveelste pakkende quote op je beeldscherm, met een goed bedoelde tekst erbij om je te lokken een of ander programma te volgen, zit je vast niet op te wachten. Dat gaan we dus ook niet doen. Wij gaan iets anders doen. Wij gaan alles wat je nodig hebt om mentaal sterk in je schoenen te kunnen staan, volledig gratis aan je geven. 

Er zijn tienduizenden zelfhulpprogramma’s ontwikkeld de afgelopen jaren, met de meest flashy fancy namen en stijlen, echter wat mij altijd ontzettend stoort aan die programma’s is de manier waarop ze mensen lokken, en de enorme hoeveelheid geld die ervoor gevraagd wordt. Het begint met een verleidende koptekst zoals “wil jij weer helemaal de controle over je leven terug krijgen” en vervolgens kun je dan klikken op een link waar je “helemaal gratis alle informatie krijgt die je nodig hebt”, meestal een of ander stappenplan, en als je dan je gegevens ingevuld hebt en klaar bent om die gratis informatie te ontvangen, kom je van een koude kermis thuis. Het enige wat je krijgt is een globaal verhaal wat dermate hypnotiserend geschreven is dat je er helemaal in meegenomen wordt. En aan het eind van het verhaal krijg je dan een “eenmalige aanbieding” om cursus te volgen voor honderden of soms zelfs duizenden euro’s. Laat maar weer zitten denk je dan, want je kunt het niet betalen. 

Omdat bijvoorbeeld geldproblemen grote mentale problemen kan veroorzaken is het juist belangrijk dat mensen die niets hebben toch de kans krijgen om praktische kennis tot zich te kunnen nemen, die hen mentaal sterker kan maken, zonder daar een cent voor uit te hoeven geven. Als jij namelijk leert hoe je brein in elkaar zit, dan kun je ook leren de controle erover terug te krijgen. Daar hoef je geen dure cursussen of programma’s voor te volgen, want met wat simpele basis kennis en technieken kun jij vrij makkelijk leren hoe je de controle over je leven terug pakt. 

Bureau Back-Up is er voor de mensen die niets hebben. Daar ligt onze prioriteit. Maar dat betekent niet dat anderen niet ook kunnen profiteren van deze informatie. Iedereen is welkom om kracht te putten uit de serie die we ‘Mental Back-Up” gaan noemen. We pakken de komende tijd uit bekende zelfhulpprogramma’s en wetenschappelijke bronnen steeds wat onderwerpen beet waar je wat aan kan hebben als je in de knoop zit met jezelf of je leven. En vergis je vooral niet, de weg naar de beste versie van jezelf is een lange weg vol obstakels, maar je zult versteld staan van de simpelheid waarmee je sommige dingen kan toepassen in je leven, en hoe makkelijk je eigenlijk de controle over je brein kan terugpakken. Je moet het alleen even weten. 

Bureau Back-Up geeft je wat je nodig hebt om je strijd te kunnen strijden, door mentaal sterker te komen te staan, en zo de controle over je leven terug te krijgen. Als jij er doorheen zit en de weg niet meer weet te vinden, volg ons dan. De tips die we gaan geven de komende tijd daar zal je gegarandeerd wat aan hebben. Het kost je niets, behalve je eigen energie, afhankelijk van hoe vastberaden je bent om uit die put te komen. Want één ding staat voor ons vast: iedereen heeft de kracht in zich om de controle over het eigen leven weer terug te kunnen pakken. Niemand uitgezonderd.

Wat betreft de quote, alleen jij kan betekenis geven aan alles wat je tegenkomt in het leven. Alles draait erom hoe je communiceert met jezelf. JIJ bent het die ergens betekenis aan geeft. JIJ hebt dus in de hand hoe je je ergens over voelt.  Bijvoorbeeld de situatie waar je nu in zit. De een zal het  ‘het lot’ noemen en zich erbij neerleggen dat dat z’n lot is. De ander ziet de situatie als het lot wat hem of haar aan het uitdagen is. Welke van de twee gedachtegangen gaat je helpen om zo snel mogelijk verandering in de situatie te geven? Niet degene die zich er al bij neergelegd heeft. Het klinkt heel simpel, maar in essentie is het ook heel simpel. De betekenis die jij geeft aan de situatie waar je in zit, aan de problemen waar je mee kampt, aan de dingen die jou overkomen, die bepaald hoe jij je uiteindelijk voelt. En hoe jij je voelt, dat is je leven. Vind je dat je een vervelend leven heb? Voel je je vervelend over hoe je leven op dit moment is? Misschien moet je dan eens gaan nadenken over de betekenis die je gegeven hebt aan al die dingen. Probeer het eens om te draaien, en reframe de situatie. Wat kun je op dit moment doen om één stap in de goede richting te zetten, denk daar eens over na. Wees gerust, we gaan het hier nog veel meer over hebben. 

Voor de mensen die wel wat kunnen missen, help ons mee de stichting groter te maken. Er is een oneindig spectrum aan zaken die we kunnen oppakken voor mensen die in armoede leven en/of in nare situaties zitten. Als je ons steunt, steun je direct mensen die écht in nood zitten en er niet meer uitkomen. Wij steken alle positieve energie en tijd die we hebben in de stichting, maar met jouw Back-Up kunnen we nog veel meer doen. Word onze Back-Up. Wij danken je hartelijk. 

Share:

More Posts

Kijk een beetje om je heen

Kleine dingen kunnen grote effecten hebben. Als je ze maar ziet. Iedereen die ons tot nu toe gesteund heeft danken wij hartelijk. En we gaan

December feestmaand?

December is niet voor iedereen een feestmaand. Jij kunt ons helpen om toch een lichtpuntje te zijn voor iemand deze maand.

Conditionering

Waarom slaat een Shaolin monnik eindeloos lang met zijn arm op een bosje bij elkaar gebonden bamboe? Keer op keer, hard op dezelfde plek. Waarom